• Osnovne informacije

  Finale svjetskog kupa u disciplini Field samostrela održati će se 6. i 7.12.2019. u školskoj sportskoj dvorani u Dubravi. U petak se gađaju kvalifikacije te eliminacije zaključno sa četvrfinalom. U subotu su borbe za medalje.

  Sportska televizija će 07.12. (subota) biti uključena slikom i tonom iz dvorane u Dubravi!


 • Natjecanje

  Natjecanje će započeti otvaranjem sa zabavnim sadržajem uz nekoliko izvođača, a među kojima će biti i dvije točke u izvedbi Dubravaca.

  Sportska televizija će 07.12. (subota) biti uključena slikom i tonom iz dvorane u Dubravi!

 • Valentina Pereglin

  Valentina Pereglin je osvajačica čak 28 medalja sa svjetskih i europskih prvenstava u disciplinama samostrela i zračnog pištolja. Sudionica je 1. ljetnih olimpijskih igara mladih do 19. godina u Singapuru 2010. godine.

  Dobitnica je Državne nagrade Franjo Bučar za iznimne uspjehe u sportu 2017. godine, a najboljom je sportašicom Hrvatske u ekipnoj konkurenciji proglašena četiri puta.

 • Domagoj Pereglin

  Dvostruki svjetski i četverostruki europski seniorski prvak. Najbolji strijelac svijeta 2018. i 2019. godine te dvostruki pobjednik Svjetskog kupa. Aktualni je peterostruki svjetski rekorder.

  U reprezentaciji Hrvatske već desetak godina je nezamjenjiv član muške ekipe.

Welcome / DOBRO DOSLI!

Finale svjetskog kupa u disciplini samostrela okupiti će 16 najboljih muških i 16 najboljih ženskih samostreličara prema tablici IAU-a.

Finale će se održati u dvorani na 18 metara prema pravilima za finale svjetskih kupova, a to znači da će se strijelci kroz kvalifikacije od 30 strelica izboriti za startne pozicije. Nakon kvalifikacija na redu su eliminacije u kojima će se sastati 1. protiv 16., drugi protiv 15... i tako redom, računajući plasman kvalifikacijskog meča. Nakon osmine finala na redu je četvrtfinale pa polufinale, a na kraju će se održati mečevi za brončanu i zlatnu medalju u obje kategorije (ženskoj i muškoj). Pobjednicima će pripasti, uz medalje, i mali kristalni globus.

Naravno da ste pozvani na ovaj spektakl, a tijekom daljnjih priprema davati ćemo informacije putem ove stranice te putem društvenih mreža *Instagram* i *Facebook*, a čije poveznice se nalaze na izborniku ove stranice. Na izborniku možete pogledati i YouTube kanal samostrela koji će vam dati pobliže informacije o samostrelskim disciplinama.

News / NOVOSTI

 • November 04th, 2019

  Organizacijski poslovi u punom su jeku. Na sastanku u Sportskoj televiziji dogovoren je izravan prijenos mečeva za brončanu i zlatnu medalju u ženskoj i muškoj konkurenciji, zatim prijenos finala u disciplini Carousel, gdje će se sastati ekipa samostrelom i ekipa lukom i strijelom (po 3 člana ekipe). Izravno će se prenositi i predstavljanje osvajača olimpijskih i svjetskih medalja koji će biti gosti na ovom finalu te ceremonija proglašenja rezultata u obje konkurencije. Tijekom otvorenja natjecanja Sportska televizija će davati kratak sažetak natjecanja iz prethodnog dana te sa samog otvorenja natjecanja.

   
 • November 07th. 2019

  Ulaznice za ovaj veliki događaj u Dubravi biti će puštene u opticaj 18.11.2019. godine. Ulaznice će vrijediti za dan finala (07.12.2019.) kada će biti svečano otvaranje, mečevi za medalje te svečanost proglašenja uz izravan TV prijenos na Sportskoj televiziji te putem interneta. Dan ranije ulaz će biti slobodan od jutarnjih sati pa do završetka natjecanja. Osigurano je ukupno 240 sjedećih mjesta na montažnim tribinama, a bez akreditacije ili ulaznice neće biti moguće ući u dvoranu. Najsretniji vlasnik jedne ulaznice, a koji će biti izvučen iz bubnja na samom natjecanju, postati će vlasnik mobitela. U samom programu u subotu biti će uključeno više od 50 izvođača i volontera, a uz goste, sportaše i službene osobe u dvorani (točnije u prvoj polovini dvorane) će se naći više od 300 ljudi.