<Prethodna <Naslovnica

27. Prvenstvo Hrvatske u field samostrelu održano je u Ivanić Gradu 12-13.06.2021. godine za kategorije juniora i kadeta. Svečanost državnog prvenstva za juniorske i kadetske kategorije otvorili su predsjednik SK "Ivanić", gsp. Ivan Janković i zamjenik grdonačelnika Tomislav Cuvaj. Prvoga dana natjecanja u Ivanić Gradu vrijeme je bilo sunčano i vruće, ali sa vjetrom pa su rezultati bili nešto niži od uobičajnih ali ipak kvalitetni. Ekipno prvo mjesto je pripalo strijelcima domaćina SK "Ivanić", drugi su bili strijelci SD "Velikog Trgovišća", a treći strijelci SD "Dubrava 1094". Odličan rezultat i prvo mjesto u juniorskoj konkurenciji postigla je Iva Popović-Gecan (SK "Ivanić"), ispred Karlr Bartolović iz Velikog Trgovišća i Leonarda Domgjonija iz Dubrave.
Kod kadeta novi prvak Hrvatske je Petar Blagec iz Ivanić Grada, druga je bila Petra Petak iz Velikog Trgovišća, a treća Stela Čuk, također iz Velikog Trgovišća.

Drugoga dana natjecanja na programu su bili međusobni mečevi discipline *Match play*. U juniorskoj konkurenciji država prvakinja je Karla Bartolović (SD Veliko Trgovišće, Veliko Trgovišće, druga je bila Iva Popović-Gecan (SK Ivanić, Ivanić Grad), a treći Patrick Vuk iz Dubrave.
U konkurenciji kadeta državni prvak je Petar Blagec (SK Ivanić, Ivanić Grad), drugi je Fran Županić (SK Predionica, Klanjec), a treća Ema Penezić (SK Predionica, Klanjec).

10-11.07.2021. godine u općini Podcrkavlje (pokraj Slavonskog Broda) održano je prvenstvo Hrvatske samostrelom na otvorenom za seniore i seniorke.
Prvoga dana na rasporedu je bila disciplina IR900 - classic. U muškoj konkurenciji Martin Oborovečki je bio prvi sa 862 kruga, Domagoj je osvojio drugo mjesto sa 854 kruga, a Željko Tijan treći sa 839 krugova. Kod žena Iva Popović-Gecan je osvojila prvo mjesto sa 848 krugova , Valentina Pereglin je bila druga sa 846 krugova, a Mihaela Oborovečki treća sa 840 krugova. Ekipno prvo mjesto pripalo je SD "Dubrava 1094" sa 2.533 kruga, drugi su bili strijelci SD "Veliko Trgovišće sa 2.516 krugova, a treći SK "Ivanić" iz Ivanić Grada sa 2.403 kruga.

Drugoga dana natjecanja u međusobnim mečevima u muškoj konkurenciji drugu zlatnu medalju osvojio je Martin Oborovečki koji je meč protiv Domagoja Pereglina dobio rezultatom 6:0. Treće mjesto osvojio je Fran Županić koji je pobijedio Marijana Kajfeša sa rezultatom 5:3.
U ženskoj konkurenciji zlatnu medalju osvojila je Valentina Pereglin koja je u finalu bila bolja od Sanje Komar rezultatom 5:1, a za brončanu medalju susrele su se Mihaela Oborovečki i Iva Popović-Gecan, a bolja je bila Mihaela rezultatom 5:1.

Foto album - Podcrkavlje 2021.

12-13.06.2021. - rezultati prvenstva Hrvatske za kadete i juniore *pdf

10-11.07.2021. - rezultati prvenstva Hrvatske za seniore i seniorke *pdf