Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za SP
Croatia kup - bilten
Video & Foto album
World cup - rezultati
Veliko Trgovišće, Croatia
Mjesto Veliko Trgovišće ima dugu i značajnu povijest te se spominje prvi put u pisanim dokumentima još 1501. godine, a značajnije se počelo naseljavati početkom 19. stoljeća. Prije toga su tu bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječkih, od Domahova, preko Družilovca do Erpenje, gdje je i obitavalo najviše žitelja. Stoga i ne čudi da je večinu crkvi na tom Području izgradila ta grofovska obitelj, a što je osobito značajno kod crkve Sv. Tri Kralja u Erpenji, osnovana je i najstarija škola na ondašnjem Balkanu. Postanak mjesta Veliko Trgovišće veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge, a prije toga kao središte spominje se mjesto Jezero, gdje je na dominantnom položaju sagrađena crkva Sv. Jurja na kojoj nalazimo iznad portala uklesanu godinu 1622. Tu su se također već 1700. godine školovala djeca, a prvi školnik spominje se 1737. godine. U 17. i 18. stoljeću bilo je tu središte crkvenog i društvenog života.

24. Croatia cup, samostrel field - Veliko Trgovišće 2019.

Natjecanje 24. Croatia kupa održano je na sportsko rekreacijskom centru u Velikom Trgovišću. Natjecanje je bilo izborno za hrvatsku reprezentaciju za Svjetsko prvenstvo u Ulyanovsku (Russia). Nastupili su svi reprezentativci i kandidati za reprezentaciju Hrvatske. Natjecanje je bilo u novom formatu kao pokazna vrsta za moguća nova pravila.

World Cup - Veliko Trgovišće 2019.

Održano je i natjecanje svjetskog kupa u jedinstvenoj muškoj i ženskoj konkurenciji u sklopu natjecanja Croatia kupa. Natjecanje i rezultati će se uzeti u zbirnu bodovnu listu prema kojoj će se odrediti finalisti svjetskog kupa. Finale će se održati u 12. mjesecu u Dubravi (Hrvatska). Pobjede su pripale Domagoju Pereglinu (muški) i Valentini Pereglin (žene), a rezultat za SK održan je u jednom danu. Na natjecanju je bilo moguće postaviti svjetske rekorde jer je provedena anti doping kontrola.
 

29.06.2019.
U 8:30 sati započelo je svećano otvorenje 24. Croatia cupa u Velikom Trgovišću uz nazočnost dostojanstvenika iz sportskog i političkog života, te intoniranjem hrvatske himne u izvedbi puhačkog orkestra Mrzlo Polje.Otvorenje su uveličale i mažoretkinje iz Dubrovčana (Veliko Trgovišće). Prvoga dana natjecanja strijelce je dočekalo vruće vrijeme sa promjenjivim vjetrom kojom su se strijelci dobro nosili. Bilo je i nekoliko rušenja meta od strane vjetra koji je puhao u lice. Rezultati su bili odlični, a oni najbolji postigli su izvrsne rezultate. Od ukupnog broja natjecatelja prvi rezultat pogodio je Domagoj Pereglin (869 krugova), a do njega se smjestio Martin Oborovečki sa 849 krugova, a veliko iznenađenje je 3. mjesto juniora Josipa Novosela iz Krušljevog Sela. Po kategorijama kod muških u vodstvu je Domagoj Pereglin sa rečenih 869 krugova, kod žena povela je Valentina Pereglin sa 846 krugova. Inače Domagoj Pereglin je vodeći kod muških, drugi je Andrej Krstinić, a treći Andrey Tertichnyy (Rusija). Kod žena prvi rezultat imala je Valentina Pereglin sa 856 krugova, druga je Lolita Kochetova (Rusija), a treća Olga Klimova (Rusija). Kod juniora vodeći je Martin Oborovečki (849), drugi je Josip Novosel sa (849), a treći Oliver Mofardin (842). Kod kadeta prvi rezultat imaao je Ivan Borak (840), drugi je Semen Shaburin (RUS) sa 835 krugova, a treći Ilia Sergeev (RUS) sa 828 krugova dok je kod veterana prvi Andrea Henne (SUI), drugi je Željko Tijan, a treći Bernhard Gstau (AUT).
Ekipno prvo mjesto osvojili su strijelci Hrvatske (muški) ispred strijelaca SD Dubrava 1094 i reprezentacije Rusije.

30.06.2019.
Drugoga dana natjecanja bilo je ugodno ali vrlo vruće vrijeme za gađanje sa nešto malo vjetra. Gađali su se međusobni mečevi prema rezultatima iz prvoga dana. Na kraju je kod muških pobjednik Domagoj Pereglin koj je bio bolji u finalu od Bohumila Korbara (CZE), a treći je bio Andrey Terthicnyy (RUS). Lolita Kochetova (RUS) pobijedila je kod žena, druga je bila Mihaela Oborovečki, a treća Valentina Pereglin. Kod juniora prvo mjesto osvojio je Oliver Mofardin koji je u finalu bio bolji od Fedora Simasheva (RUS) treći je bio Martin Oborovečki. Kod kadeta prva dva mjesta osvojili su Semen Shaburin (RUS) i Mikhail Mirzoev (RUS) dok je treći bio Petar Blagec (HRV). Kod veterana pobjeda je pripala Jozefu Nedelniku (CZE) koji je u finalu bio bolji d svoje supruge Jaroslave dok je treće mjesto osvojio Andreas Henne (SUI) koji je pobijedio Željka Tijana (HRV).
Prijelazni pehar za najuspješnijeg strijelca prvoga dana (najbolji rezultat) dobio je Domagoj Pereglin kojem je ovo 5. osvajanje pehara od ukupno 8 dodjela.< Bilten >