Naslovnica
Poziv za natjecanje
Kvalifikacije za SP
Bilten
Foto album
World cup - rezultati
Veliko Trgovišće, Croatia
Mjesto Veliko Trgovišće ima dugu i značajnu povijest te se spominje prvi put u pisanim dokumentima još 1501. godine, a značajnije se počelo naseljavati početkom 19. stoljeća. Prije toga su tu bili posjedi grofova Erdödy iz Novih Dvora Klanječkih, od Domahova, preko Družilovca do Erpenje, gdje je i obitavalo najviše žitelja. Stoga i ne čudi da je večinu crkvi na tom Području izgradila ta grofovska obitelj, a što je osobito značajno kod crkve Sv. Tri Kralja u Erpenji, osnovana je i najstarija škola na ondašnjem Balkanu. Postanak mjesta Veliko Trgovišće veže se uz izgradnju ceste, kasnije i željezničke pruge, a prije toga kao središte spominje se mjesto Jezero, gdje je na dominantnom položaju sagrađena crkva Sv. Jurja na kojoj nalazimo iznad portala uklesanu godinu 1622. Tu su se također već 1700. godine školovala djeca, a prvi školnik spominje se 1737. godine. U 17. i 18. stoljeću bilo je tu središte crkvenog i društvenog života.

23. Croatia cup, samostrel field - Veliko Trgovišće 2018.

Natjecanje 23. Croatia kupa održano je na sportsko rekreacijskom centru u Velikom Trgovišću. Natjecanje je imalo i karakter kontrolnog natjecanja za hrvatsku reprezentaciju za Europsko prvenstvo u Pärnu (Estonia). Nastupili su svi reprezentaci Hrvatske.

World Cup - Veliko Trgovišće 2018.

Po prvi puta održano je i natjecanje svjetskog kupa u jedinstvenoj muškoj i ženskoj konkurenciji u sklopu natjecanja Croatia kupa. Natjecanje i rezultati će se uzeti u zbirnu bodovnu listu prema kojoj će se odrediti finalisti svjetskog kupa. Finale će se održati u 10. mjesecu u Moskvi (Rusija).
 

16.06.2018.
U 8:30 sati započelo je svećano otvorenje 23. Croatia cupa u Velikom Trgovišću uz nazočnost dostojanstvenika iz sportskog i političkog života, te intoniranjem hrvatske himne u izvedbi puhačkog orkestra Mrzlo Polje.Otvorenje su uveličale i mažoretkinje iz Dubrovčana (Veliko Trgovišće). Prvoga dana natjecanja strijelce je dočekalo vruće vrijeme sa kojom su se strijelci dobro nosili. Rezultati su bili odlični, a oni najbolji postigli su izvrsne rezultate. Od ukupnog broja natjecatelja prvi rezultat pogodio je Domagoj Pereglini (864 kruga), a do njega se smjestio Bohumil Korbar sa 862 kruga. Po kategorijama kod muških u vodstvu je Domagoj Pereglin sa rečenih 864 kruga, kod žena povela je Valentina Pereglin sa 860 krugova, a u juniorskoj konkurenciji Iakov Avdeev (Rusija). Sjajno je gađao SHABURIN Semen sa 829 krugova (Rusija) kod kadeta, a kod veterana je poveo Željko Tijan sa 834 kruga. U ekipnoj konkurenciji podjeda pripala strijecima SD Dubrava 1094 u sastavu: Domagoj i Valentina Pereglin i Marijan Kajfeš. Druga je bila ekipa ŠSK DUB Malinska, a treća juniorska reprezentacija Rusije.

17.06.2018.
Drugoga dana natjecanja bilo je ugodno vrijeme za gađanje sa nešto malo vjetra na 50 i 65 metara. Na kraju je najbolji rezultat zabilježio Domagoj Pereglin (1.737 krugova),Valentina Pereglin ostvarila je drugi rezultat (1.726 krugova), a treći rezultat imao je Čeh Bohumil Korbar sa 1.722 kruga. Po kategorijama prva mjesta su osvojili: Domagoj Pereglin (muški), Valentina Pereglin (žene), Martin Oborovečki (juniori), Mathis Pouru (kadeti) i Željko Tijan (veterani). Potvrđena je i reprezentacija Hrvatske za predstojećeeuropsko prvenstvo u Estoniji, a to su:

Domagoj Pereglin, Marijan Kajfeš i Andrej Krstinić (muški)
Valentina Pereglin, Nikolina Krivanek, Sanja Komar (žene)
Martin Oborovečki, Ivan Borak i Mihaela Oborovečki (juniori)
Oliver Mofardin, Iva Popović Gecan i Karla Bartolović (kadeti)
Željko Tijan (veterani)

< Bilten >