PETAR GORŠA - NAJVEĆA NADA HRVATSKOG SPORTA U 2006. PO OCJENI HRVATSKOG OLIMPIJSKOG ODBORA

U zagrebačkoj koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" održano je 16. siječnja 2007. proglašenje najuspješnijih sportaša i sportskih ekipa u 2006. godini po ocjeni Hrvatskog olimpijskog odbora. Izbori se vrše u nekoliko kategorija, a hrvatsko streljaštvo i ove je godine zabilježilo jedan veliki uspjeh. Poslije 2002. i 2004. godine kada su najuspješnijim ženskim ekipama godine poglašene reprezentativke u disciplini samostrel, za 2006. godinu u kategoriji *Najveće nade hrvatskog sporta* to priznanje pripalo je strijelcu SD "Bjelovar 1874" - mladom Petru Gorši! Sjajno i prekrasno, kako za Petra, tako i za hrvatsko streljaštvo.

Stranica: 1 2

Klikni na sliku za povećanje

  • Za najbolje sportaše 2006. proglašeni olimpijska pobjednica Janica Kostelić i svjetski prvak Duje Draganja. U ekipnom dijelu slavili su pobjednici Svjetskog kupa rukometaši, ali i ženska juniorska odbojkaška reprezentacija, druga na EP-u.
  • Trenerom godine proglašen je Ante Kostelić, a promicateljem Hrvatske nogometna reprezentacija. Najveće nade su atletičarka Danijela Grgić, strijelac Petar Gorša i kadetska rukometna reprezentacija. Ostale nagrade - sportaši s invalidnošću: Marija Iveković, fair-play: STK Obrtnička škola - Brod, posebno priznanje za promicanje sporta i olimpizma: Edo Pezzi, nagrada Matija Ljubek: BK Pula, Zdenko Jajčević, Zdenko Matešić, Slavko Podgorelec, Rato Tvrdić.


Klikni na sliku za povećanje

Veliko priznanje Petru Gorši, mladom strijelcu, došlo je od HOO. Proglašen je najvećom nadom hrvatskog sporta u 2006. godini.

Tko je Petar Gorša? >>>>>

Proglašenja prošlih godina >>>


Klikni na sliku za povećanje

Janica Kostelić i Duje Draganja proglašeni su najuspješnijim sportašima 2006. godine po izboru HOO-a.