Odaberite disciplinu

Klikom na disciplinu samostrela možete pogledati strijelce koji nastupaju na natjecanjima te njihove rezultate.

 
 

Hrvatski sportski samostrel

Sve što ste htjeli znati o hrvatskim strijelcima samostrelom field i match sada možete pogledati na ovoj stranici. Samo jednim klikom miša odvest ćemo vas do najtrofejnije discipline streljaštva ali i hrvatskog sporta uopće. 114 field i 7 match medalja sa prvenstava svijeta i Europe brojke su za poštovanje, a koji su strijelci u tome sudjelovali pogledajte sami.
Glavna disciplina u Hrvatskoj je *field* samostrel gdje su sjajne svjetske rezultate postigle, danas već legende, članice ženske reprezentacije: Branka Pereglin, Sanja Komar, Nikolina Krivanek, Gorana Stojnić, Tihana Odlešić i Ivana Hižak, do sada šesterostruke svjetske ekipne prvakinje.

Povijest hrvatskog sportskog samostrela

Prvi nastup na jednom međunarodnom natjecanju imala je Suzana Cimbal i to 1991. godine na svjetskom prvenstvu u švicarskom Wilu gdje je osvojila 4. mjesto pojedinačno sa match samostrelom.
Field samostrelom prvi nastup bio je 1994. godine kada su naši strijelci nastupili na Wiessbaden kupu, a dva dana kasnije i na 7. svjetskom prvenstvu. Ženska ekipa osvojila je 2. mjesto, a najuspješnija je bila Branka Pereglin koja je osvojila 4. mjesto pojedinačno.